Menu
W2: Duurzaamheid als groeikans

W2: Duurzaamheid als groeikans

Duurzaamheid is een gevleugelde term in alles wat we zowel privé als zakelijk ondernemen. Alles moet duurzamer, dus ook de inrichting en het beheer van tuinen en de openbare ruimte. Zowel op particulier als overheidsniveau is er op meerdere fronten aandacht voor dit thema.

Overheden stellen duurzame eisen aan inkopen en milieuvriendelijker werken. Campagnes als ‘Tegel eruit, plant erin’ maken consumenten bewust van hun rol bij waterberging. Termen als circulaire en biobased economie zijn steeds vaker te horen. Er zijn Green Deals gesloten tussen het bedrijfsleven en de overheid om verduurzaming daadwerkelijk te realiseren. Maar wat betekent dat nu voor hoveniers,  groenvoorzieners en andere groenprofessionals?

In deze workshop duiken we in duurzaamheid en de kansen en uitdagingen die dat voor de groenprofessional  met zich meebrengt.

Vincent van Rijsewijk is ondernemer en al jaren actief met de combinatie verduurzaming en commercie in de groene wereld. Hij voert in opdracht van de provincie Brabant een Green Deal uit en stond in 2012 in de Duurzame 100 van Trouw.

Nieuwsbrief ontvangen?